Πρώτες Λέξεις

Οι αναρτήσεις ταξινομούνται οι πιό νέες τελευταίες γι' αυτό για να παρακολουθήσετε απο την αρχή τα κείμενα πρέπει να ανατρέξετε στις παλαιότερες πρώτα.
Μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε σχόλιο ή γνώμη στον ανάλογο χώρο κάτω απο κάθε ανάρτηση. Μπορείτε επίσης στον ίδιο χώρο να συμπληρώσετε κάτι σχετικά με την ανάρτηση.
Αν θέλετε βοήθεια σε ένα θέμα που δεν υπάρχει σχετικά με το sketchup επικοινωνήστε μαζί μου στο cbtavb@gmail.com
Επι πλέον βοήθεια και επεξηγήσεις μπορείτε να βρείτε και στις σελίδες στην δεξιά στήλη του blog. Επίσης τα κουμπιά του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν στα κείμενα με την αγγλική ονομασία τους γιατί η μετάφραση ορισμένες φορές δεν δίνει ακριβώς την πραγματική τους έννοια.
Αν θέλετε την μετάφρασή τους καθώς και πώς προφέρεται η κάθε λέξη μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα
μετάφρασης http://translate.google.gr/

05 Ιανουαρίου 2013

Εργαλείο Γραμμών


Το βασικότερο εργαλείο σχεδίασης είναι το εργαλείο για την σχεδίαση  γραμμών.
Το εικονίδιο του φαίνεται αριστερά  και  επιλέγεται  όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα απο το μενού "Draw - Line"  η  πατώντας απλώς στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο  "L" . Επίσης μπορεί να επιλεχθεί απο τα  δύο μενού εικονιδίων  που είναι μαρκαρισμένα με κόκκινο στην εικόνα.


Σχεδίαση γραμμών


















Η σχεδίαση μιάς γραμμής είναι απλή. Απλώς ακολουθήστε τα εξής βήματα:
     Επιλέξτε το εργαλείο γραμμής  (μερικοί άνθρωποι αποκαλούν αυτό το εργαλείο μολύβι)  με εναν απο τους τρόπους που αναφέραμε πρίν..
     Κάντε κλικ στο σημείο όπου θέλετε η γραμμή σας να ξεκινήσει.
     Μετακινήστε τον κέρσορα στο επιθυμητό τελικό σημείο για την γραμμή σας και κάντε κλικ ξανά  για να δημιουργήσετε την γραμμή. Συνεχίζοντας να κάνετε κλίκ σε διάφορα άλλα  σημεία  το μολύβι σας εξακολουθεί να σχεδιάζει γραμμές η αρχή της μίας στο τέλος της προηγούμενης. Αυτή η αλληλουχία γραμμών σταματά αν το τέλος μιάς γραμμή φθάσει στην αρχη μιάς απο τις προηγούμενες σχηματίζοντας έτσι ένα πολύγωνο οπότε δημιουργείται και η αντίστοιχη επιφάνεια  ή πατώντας το  πλήκτρο
"Esc". Επιλέγοντας ένα άλλο σημείο μπορείτε να ξεκινήσετε μια  νέα σχεδίαση γραμμών.
  Την στιγμή  σχεδίασης της κάθε γραμμής πριν ξεκινήσετε μια άλλη  για να  δώσετε στην γραμμή ενα συγκεκριμένο μήκος  μπορείτε να πληκτρολογήσετε το μήκος  και πατώντας "Enter"  η γραμμή θα τροποποιηθεί στο  επιθυμητό μήκος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου